Borkén 10dkg.
Élelmiszeripari tartósítószer, antioxidáns. Cefre, must, bor kénezésére , csírátalanítására. Borhibák megelőzésére, borbetegségekre.
Borászati kezelőanyag adagolása
Adagolása hektoliterenként szüretkor egészséges musthoz 10g/hl
Kissé rohadt termés esetén 15g/hl
Rohadt termés nyálkázásához 20g/hl
Vörös, törkölyös musthoz , héjon erjesztés előtt 20g/hl
Friss must egyhetes szállításához , hüvös időben 30g/hl
Borok fejtésénél, közepes kénezés 20g/hl
Borok fejtésénél, erős kénezés 30g/hl
Befőtt, savanyúságkészítésekor , barnulásra hajlamos gyümölcsökhöz,
Zöldségekhez 5 literes üvegenként 1-3 gramm
Cefrére 5-15g/100 kg cefre